Ga terug
Andere expertises:

Als je gaat bouwen is het verstandig om eerst advies in te winnen over welke regelgeving van toepassing is en welke actie je moet ondernemen om te starten. Doorgaans is het verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen, maar er zijn situaties dat dit niet hoeft. Op de site www.omgevingsloket.nl kunt u gemakkelijk checken of er voor uw werkzaamheden een vergunning nodig is of dat uw bouwplan vergunningvrij is. Mocht u een vergunning nodig hebben, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Onze gebruikelijke werkwijze is het regelen van de complete vergunning van A tot Z. Dit houdt in:

  • Dat wij met u de plannen bespreken en doornemen wat u wensen zijn.
  • Vervolgens gaan we daar mee aan de slag en werken een bouwkundig plan/tekening uit.
  • Deze presenteren wij ter goedkeuring aan u.
  • Als alles naar wens is gaan wij over tot aanvraag vergunning.
  • Mochten er meerdere stukken nodig zijn voor de vergunningaanvraag (bijvoorbeeld een constructieberekening, sondering, sloopaanvraag of een bouwbesluitberekening) dan kunnen wij die voor u verzorgen.

Zoals in het laatste punt omschreven heeft dit meerdere voordelen. Zo hebben u en de gemeente één aanspreekpunt en kunnen wij de verschillende documenten op elkaar afstemmen. Als wij het voor u regelen heeft u geen zorgen of het op tijd geregeld wordt en dat de juiste gegevens bij de juiste partijen terechtkomen. Als er geen vergunning nodig is kan het in sommige gevallen toch raadzaam zijn om advies te vragen en een tekening te laten maken. U bent te allen tijde verplicht om te bouwen volgens het bouwbesluit en daarom kan het goed van pas komen om u te laten adviseren.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.