Kwalitatief en duurzaam bouwen

Bij Bouwbedrijf Otter gaan we verder dan alleen traditioneel bouwen met hoogwaardige en duurzame materialen. We zijn trots op onze innovatieve en vooruitstrevende aanpak, die gericht is op maatwerk en het realiseren van uw unieke bouwvisie.

Onze grondige voorbereiding en zorgvuldige planning vormen het fundament voor al uw bouwplannen. Maar we gaan nog een stap verder. Onze specialisten kunnen berekeningen maken voor ventilatie, daglichttoetreding en de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC), om ervoor te zorgen dat uw woning niet alleen voldoet aan de huidige normen, maar ook klaar is voor de toekomst.

Onze constructeur zorgt ervoor dat al onze constructies tot in detail doordacht zijn, wat onaangename verrassingen in een later stadium voorkomt. We streven naar een perfecte balans tussen traditie en innovatie, waarbij we gebruikmaken van geavanceerde technieken en materialen om duurzame en energiezuinige woningen te realiseren.

De fundering en betonvloeren worden vervaardigd van gewapend beton, terwijl de binnen- en buitenmuren zijn opgetrokken uit baksteen. Voor kozijnen bieden we maatwerkopties, waaronder hoogwaardige hardhouten kozijnen voor zowel binnen als buiten, of indien gewenst kunststofkozijnen die perfect aansluiten bij uw designvoorkeuren.

Wat beglazing betreft, gaan we standaard uit van HR++ beglazing, maar we bieden ook innovatieve opties voor zonwerend of zelfreinigend glas, die niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook het comfort verhogen.

Onze dakgoten en boeidelen worden doorgaans gemaakt van het zeer duurzame materiaal red ceder. Als alternatief kunnen we ze vervaardigen van 100% recyclebaar kunststof, waarbij we duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

We gebruiken hoogwaardige isolatiematerialen en folies om ervoor te zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is en energiezuinig functioneert. Een goed geventileerde constructie is van essentieel belang om vochtproblemen te voorkomen en een gezond binnenklimaat te garanderen. Daarbij zorgen we ervoor dat alle houten elementen die in contact komen met de buitenlucht voorzien worden van een grondverflaag om duurzaamheid te waarborgen.

Voor de binnenafwerking bieden we maatwerk met meranti-afwerklatten die volledig aangepast zijn aan uw specifieke wensen, waardoor uw interieur een unieke uitstraling krijgt.

Bij Bouwbedrijf Otter vinden we het belangrijk dat de bouwplaats te allen tijde schoon en georganiseerd wordt gehouden, wat getuigt van onze toewijding aan efficiëntie en veiligheid in elk project dat we uitvoeren. We streven naar perfectie in zowel het bouwproces als het eindresultaat, waarbij innovatie, maatwerk en duurzaamheid de kern vormen van onze visie op bouwen.